Jak si vybrat pračku se sušičkou podle velikosti vaší rodiny

Metal Ring Technics Dryer  - Frantisek_Krejci / Pixabay

Jste už unavení z toho neustálého věšení a další údržby prádla? Rádi byste ho z pračky vytáhli už suché, vyhlazené – zkrátka právě připravené k použití? Věřte nebo ne, ale něco takového skutečně možné je.

Stačí vsadit na šikovné pračky se sušičkou. Jaké mají výhody a v jakých parametrech vás naopak nepříjemně zaskočí? A jak si je správně vybrat, abyste jejich kapacitu vždy v rámci možností využili do nejvyšší míry a maximálně tak ušetřili? S tím vám dnes jednoduše, ale efektivně poradíme.

Pračka se sušičkou má trochu jiné parametry než samostatná pračka

Tedy alespoň co se objemu prádla týče. Buben u sušičky musí totiž být pro nejlepší výsledky naplněn maximálně do poloviny. Takže pokud nechcete část oblečení oddělovat a sušit stranou, nezbude vám, než možnosti svého nového domácího pomocníka respektovat už od začátku a buben před sušením nepřeplňovat.

Vybírejte si tedy vždy podle kapacity. A jak by to mělo vypadat?

  • Pračka se sušičkou o kapacitě 5 – 6 kg (kapacita sušení je snížena na 3 – 4 kg) je ideální pro bezdětné páry nebo malé rodiny
  • Spotřebiče s kapacitou 6 – 7 kg (sušení 4 – 5 kg) se hodí do středně početných rodin.
  • A pračky se sušičkou s kapacitou 7,5 a více kg (u sušení však počítejte s kapacitou jen 7 kg) jsou skvělé pro náročné výzvy.

Vejdou se opravdu kamkoliv a hlučností vás nezaskočí

Opravdu kupujete jen jeden spotřebič – kombinaci pračky a sušičky, takže místo pro něj najdete i v malé koupelně třeba v paneláku. Ovšem umístit ho lze i v kuchyni, na chodbě – zkrátka všude tam, kde najdete dostatek prostoru (a odpovídající přívod vody).

Hlučnost je spíše minimální (výrobci na tento aspekt značně dbají), takže vás ani ve společných prostorách domu nebude rušit. Bez obav tedy můžete sušit prádlo v jakoukoliv denní či noční hodiny. Už nikdy nebudete závislí na počasí venku ani na ničem jiném. Usnadněte si život!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *